piątek, 28 czerwca 2013
Zupa czosnkowa
Zupa czosnkowa- najlepsza w chłodne dni, doskonale rozgrzewa, lecz smakuje zarówno w zimę, wiosnę, lato czy jesień. Pełna witamin, zawiera naturalny antybiotyk, wzmacnia odporność. Trzeba tylko pamiętać, aby umyć zęby po takiej zupce ;)
SKŁADNIKI:
2 udka z kurczaka
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
3 duże cebule
7 ząbków czosnku
4 duże ziemniaki
ser
grzanki
przyprawy
Z udek, marchewki, pietruszki, selera przygotowujemy bulion, następnie go przecedzamy. Cebulę i 5 ząbków czosnku podsmażamy na maśle. Następnie obieramy ziemniaki, wrzucamy je do bulionu łącznie z podsmażoną cebulą i czosnkiem, gotujemy przez około 30 minut. Po tym czasie zupę traktujemy blenderem, dorzucamy 2 świeżo posiekane ząbki czosnku, doprawiamy solą, pieprzem. Nalewamy do miseczki, dodajemy trochę sera i grzanek. SMACZNEGO !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz